cukormentes

Le a konditerem fóbiákkal!

Sok levélben olvasom, hogy elkezdenétek a mozgást, de egyelőre inkább az otthoni 4 fal között, mert “még nem vagyok jó formában”. Nem megyek ki futni, meg konditerembe sem, csak “ha már lefogytam”, “ha már jól mennek a gyakorlatok”, mert “nem akarom, hogy bénának nézzenek”, “mert nem akarom, hogy belém kössenek”, “nem akarom, hogy engem bámuljanak” stb.

Ezek mind-mind olyan prekoncepciók, amiket magának gyárt az ember és egyben magát akadályozza! Senki nem mondja, hogy muszáj konditerembe menni, de azt igen, hogy az otthoni mozgással az emberek nagy részénél nem történik meg a “csoda”. És nagyon egyszerű a dolog: senki nem lát, és senki nem hajt meg annyira, hogy túllendülj a komfortzónádon.

komfort

Persze, hétfőn reggel, amikor a hétvégi újabb bűnözéseken túl van az ember, nagyon motivált! Beteszi a dvd-t, és széthajtja magát. Keddre-szerdára ki is jön az izomláz, úgyhogy onnantól már kicsit visszafogottabb lesz a dolog, mert “fáj”, arról nem is beszélve, hogy ugyanazok a gyakorlatsorok már nem jelentenek kihívást egy idő után, márpedig a fejlődéshez folyamatos kihívás kell!

Félreértés ne essék: nem állítom, hogy nincsenek páran, akik ledobtak 20kg-t és otthoni edzéssel formába hozták magukat, mert de, csak a többség ennél kevesebb akarattal és kitartással bír külső motiváció hiányában.

És ami a TÉVHITEKET illeti: a konditeremben nem téged fognak bámulni és más hozzád hasonló ember is jár oda! Nem űrlényeké a konditerem, hanem olyan embereké, akik szeretnek mozogni, karban tartják a testüket! Amilyen TE is vagy/lenni akarsz mától!
Hogy járnak-e oda túlsúlyosak? hát persze! De pár hónap múlva már máshogy néznek ki És senki nem kötött beléjük, nem bámulta őket és nem nézte őket bénának…..sőt esetleg segítséget nyújtottak nekik vagy éppen elmesélték a saját sikertörténetüket, ami még nagyobb motivációként hatott :-))

NE FELEDD: a legnagyobb és az egyetlen FAL, ami megállíthat az, amit te építettél fel saját magadban az évek során előítéletekből, az ismeretlenből, képzelgésekből!

wall

És ami a legfontosabb: SOSEM LESZEL TÖKÉLETES, MERT ahogy fejlődsz, egyre magasabbak lesznek az igényeid, egyre jobb akarsz lenni, egyre nagyobbak lesznek az elvárásaid magaddal szemben :-). De így van ez jól, így kódolta az Isten az embert :-).

Hajrá: nyomás a természet, a konditerem, emberek között jó csak igazán edzeni….végül is az ember társas lény ! Ne gátold tovább saját magad!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!