cukormentes

Duplacsokis brownie, ahogyan álmodoztál róla

Úgy látszik szeretnek bennünket a fentiek, mert a mai napon kárpótoltak a tegnapi incidens után, és egy igazán nyugis, harmonikus nappal zárjuk a hétvégét. Reggel egy kis Forma 1, egy kis munka, aztán készülhettünk is a vasárnapi kiruccanós ebédünkre. Jó régen voltam már a Stex Házban, így újabb élményekben bízva azt vettük célba.

A helyszínre érkezve tapasztaltuk meg a telt házat és pusztán mázlink volt, hogy helyet is kaptunk. Eléggé meglepő volt a dolog, de hamar kiderült, hogy az áprilisi vasárnapokon egész nap 40% kedvezményt adnak minden ételből…hát igen, jól választottunk, micsoda megérzés :-). Nagyon jót ettünk, és annak ellenére, hogy maximálisan le volt terhelve, a pincér készségesen válaszolt minden kérdésemre, és módosította az ételt a kérésem szerint, amit a szakács is remekül végrehajtott, mert egy ínycsiklandó kacsamelles salátát kaptam, úgy, ahogy kértem! …és beleettem a fotózás előtt 🙂

A minőség abszolút vitathatatlan volt, és óriási változásként éltem meg, hogy immáron sem cigarettafüst, sem dohányszag nem rondítja a hely laza brit hangulatát. Sosem hittem, hogy eljutok erre a pontra, de amióta nem dohányzom, élesebb lett a szaglásom, és hát rettentő büdösnek érzem ezt a füstölő rudat…és alig hiszem el, hogy nem is olyan régen még az életem része volt. Hát összeteszem a két kezem, hogy múlt időben beszélhetek a cigiről, és azért is, hogy megszűnt az éttermekben, szórakozóhelyeken a dohányzás. Igazán felemelő érzés, hogy nem lesz büdös az ember, nem kell hajat mosni utána, és nem kell a ruhákat kiszellőztetni :-). Imádom!

Lényeg a lényeg, a Stex Ház kellemes meglepetéseket, sőt mi több pozitív csalódást tartogat a Baross utca sarkán, így csak ajánlani tudom! A folyó bort nem érdemes megkóstolni, de az ételek kifogástalanok. Ha kipróbálnátok az akció ideje alatt, csörögjetek oda asztalt foglalni.

Ebéd után már nagyon kívántuk a desszertet, amit péntek óta emlegettem, így hazajövet azonnal hozzáláttam a brownie sütéshez. Már tisztára kínosnak érzem, hogy újra csak szuperlatívuszokban beszélhetek az eredményről, de az én drágám pusztán annyit mondott róla, hogy “imádom a browniet, és sok helyen ettem már jót is rosszat is, de ennyire finomat még soha!” Nos azt hiszem ennél több nem is kell, biztosan megsütöm újra ezt a finomságot 🙂

Duplacsokis Brownie

Hozzávalók: 100g min 70%-os kakaótartalmú cukormentes csoki

40g cukormentes tejcsoki

100g dióvaj

80g darált dió

4ek natúr kakaó

2 tojás

1ek vanília esszencia

2szem stevia (2cl forró víz a feloldásához)

1/2tk szódabikarbóna

Elkészítés: 100g dióból dióvajat készítünk. (Beletesszük az aprítóba, és olyan 5-8 percig daráljuk a legmagasabb fokozaton. Többször is állagot vált: először sima darálék lesz, majd rátapad az aprító falára, úgy, hogy vissza kell kanalazni a késhez, tovább darálni, míg kenhető állagúvá válik. Nem kell hozzá sem olaj, sem áztatni nem kell a diót előtte!) A dióvajhoz hozzáadjuk a kakaót, a tojást, a szódabikarbónát és a vanília esszenciát, és jól összekeverjük. A csokit gőz felett felolvasztjuk, a maradék diót pedig ledaráljuk (ne legyen pépes). Az olvasztott csokit és a dió darálékot hozzáadjuk a masszához a 2cl steviás vízzel együtt és elkeverjük. A sütőt 160 fokra előmelegítjük, a sütőpapírral bélelt tepsibe tett masszát mandula szeletekkel díszítjük (ha akarjuk) és betesszük a sütőbe 20 percre. Nem szabad kiszárítani!

Ha kihűlt, cukormentes lekvárral vagy friss gyümölcspudinggal tálaljuk, de önmagában is mennyei. Én készítettem hozzá egy kiwi pudingot, de későn kaptunk észbe, és mire fotózásra került a sor elfogyott :-).

Remélem vagytok:-))

P.S. Ha szeretnél tenni a csontjaid egészségéért és megismerkednél a leggazdagabb tápanyag-, antioxidáns és ásványianyag tartalmú élelmiszerrel, katt a Facebookra! Ne felejts el lájkolni sem 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!