Ennyire intenzív és ennyire jó hétvége igen rég volt már, és azt kívánom bárcsak ne érne véget… de ezzel biztosan sokan vagytok ugyanígy 🙂
Szombaton esküvőre voltunk hivatalosak, férjhez adtuk egyik volt évfolyamtársnőmet egy magyar-francia kétnyelvű mise (a vőlegény francia, és a páros Párizsban él) és egy csodás fogadás keretében a Hemingway étteremben. Első alkalom volt számunkra ez a csodálatos helyszín, de már most biztos vagyok benne, hogy vissza fogunk térni :-). Egy pillanatig sem gondoltam rá, hogy egy megrendelt menüsorral kellemetlenkedjek, és mást kérjek, úgy, hogy a hozzáállás az volt, hogy remélem azért lesz olyan, ami a “fogamra való”. És hát meg kell mondjam, nagyon nagyon pozitív benyomással távoztam. A rucola salátás-lazacos előétel után borjúragu leves következett, amit nagyon sajnáltam de nem nyúltam hozzá. A pincér viszont azonnal, odajött megkérdezni, hogy liszt- vagy tej-érzékenység esetén zöldséges borjúhúslevet ajánlana fel, amit örömest elfogadtam :-). Kiderült, hogy a vendégek között volt lisztérzékeny, ezért figyeltek az alternatívákra, így én is jól jártam. A főételnél, már külön odajöttek megkérdezni, hogy a husit rizzsel vagy salátával kérem-e :-). És ezek után mindenki az én ételemre volt irigy :-). Majd következett egy nagyon finom sajttál, amiről a kemény sajt a gránátalmával és a dióval eszményi volt! Szóval annak aki még nem próbálta, abszolút ajánlom ezt a különlegesen szép panorámás éttermet :-).
A táncolás, a néhány pohár bor és a késői, avagy inkább korai fekvés olyannyira megtette a hatását, hogy vasárnap dél körül ébredtem farkas éhesen, ami rám egyáltalán nem jellemző ébredés után…jöhetett egy jó kis kávé muffinnal kísérve, majd egy Margit szigeti séta Adél barátnőmmel :-). Kimondhatatlanul klassz volt a 30 fokos nyári hangulat, így meg sem lepődtem, hogy a szigeten szinte talpalatnyi hely sem maradt szabadon, nemhogy pad :-). Nem is tétováztunk sokáig, belevetettük magunkat a pázsitba és a piknikre szánt gyümölcssalátát, magokat és aszalt gyümölcsöt nagy traccsparti közepette magunkévá is tettük.
A hétvége egyik fénypontja a napozás volt, végre, idén először, ami olyannyira belelkesített tegnap, hogy ma is beiktattam egy szűk órácskát a reggeli váltott tempós futás után. És vééégre van színem 🙂 Nagyon nagy napozó vagyok, egyszerűen imádom a napot, és ha nem kellene a leégéstől tartani, akár egész nap kint feküdnék…de azért beosztom, a biztonság kedvéért :-).Természetesen a kencék ezúttal is elmaradtak, ahogy mindig, hidratálásképpen pedig kókuszolajat használtam, ugyanolyat amivel főzni is szoktam. Úgy voltam vele, hogy amit megeszek azt magamra is kenhetem gond nélkül :-). Egyelőre szuperjók a tapasztalatok, de kell még pár alkalom, hogy teljes biztonsággal nyilatkozzak.
És ami azt illeti ebben a pár napban valahogy a konyhai kreativitásom is előtérbe került, és beújítottam egy szuper reggeli vagy desszert ötletet, amit gesztenyelisztes-reszelt almás édes “rösztinek” kereszteltem (na ez egyáltalán nem kreatív, úgy, hogy még agyalok valami frappánsabb elnevezésen), illetve a borskéregben sült sertésszűz érméhez készítettem egy olyan vörösboros-cseresznyemártást, amit a drágám ebéd óta emleget :-). Meg kell hagyni, igen hálás dolog nekem főzni meg sütni, mert nálunk a dicséretekből és elismerésből nincs hiány. Ha nem sikerül a legtökéletesebbre az étel, akkor előkerül a kritika, de az is olyan építő jelleggel, hogy nem megy el a kedvem, de ha jól sikerül, akkor azt egész nap hallgatom…amitől általában újra kedvet kapok valami újdonsághoz :-).
Ha kipróbálnátok a mártást, ami szerintem minden vörös húshoz illik, akkor 1,5 dl vörösbort (én Portugiesert használtam) forraljatok össze 1dl vízzel, amíg nagyjából a fele elpárolog. Eközben 2 kanál kókuszolajon pirítsatok le újhagymát, majd adjátok hozzá a forralt bort és 2 evőkanál St. Dalfour cseresznye lekvárt. Sűrítéshez 1 ek Nature Cookta szőlőmaglisztet használtam. Jól összeforraltam, sőt még egy kis vizet is adtam hozzá. A végén sóztam, borsoztam. Isteni lett 🙂
Szép hetet nektek, és katt a Facebookra, hogy semmilyen újdonságról ne maradjatok le! A héten lesz újra padlizsánkrém, mogyorókrém, meg süti is, úgy hogy akit érdekel írjon a paleolettem@gmail.com -ra vagy a Cukormentes Facebookon. Like???
Én még egyiket sem olvastam…de tény, hogy időzíteni tudni kell:-)
Szia!
A napozás témához: megjelent Szendi új könyve a D vitaminról – jól időzített így a nyár előtt 🙂
http://www.jaffa.hu/akciok.php?akcio_id=27