Remélem sokan megnéztétek az Élelmiszeripar RT-t és nagyrészt tisztában vagytok a nagy átverésekkel. Ezúttal egyetlen iparágra szeretnék ráfókuszálni, mégpedig a McDonald’s-ra és mindenre ami hamburger. Olyan sokszor hallani az emberektől, hogy maximálisan tisztában vannak a gyorsételek egészségtelen voltával, van aki fröccsöntött ételeknek hívja a Mekis hamburgert meg húsokat, és mindennek ellenére mégis betévednek némelyek naponta, mások hetente, megint mások havonta, és vannak páran akik sosem ennének ott.
Na de nézzük azokat, akik tisztában vannak azzal, hogy a fröccsöntött műanyag tápértékével egyenlő a mekis hambi meg bigmac, ám mégis kétpofára tolják befele, mondván, hogy annyira finom, hogy egyszerűen nem bírnak neki ellenállni. Na de mégis mi a jó fene lehet finom egy olyan “ételben”, ami a büdös életben nem bomlik le??? Véletlenszerűen létrejött kísérlet bizonyítja, hogy egy 1989-ben vásárolt hamburger mind a mai napig ép és egész, talán kicsit szikkadt a 2007-ből elrakott társaihoz képest…de még a penész sem környékezte meg!!! Mára kész hamburger múzeum állt össze, legidősebb darabja ’89-es, és még egyik sem penészes!
Tudjátok mi a legjobb? Vannak tipikusan olyan dolgok, amiket a Földön semmi más nem képes megenni, csak a “legértelmesebb” lény, a homo sapiens sapiens. Ilyen például a margarin, és ilyen a hamburger meg a bigmac is. Szóval lehet, hogy az embert megáldotta ésszel az Úristen, csak épp a használatát nem állította folyamatosra…szemben az állattal, ami mindig és minden pillanatban az ösztöneire hallgat, és nem dől be holmi kémiai handabandának.
Ami a meki húspogácsát illeti, jól tudjuk, hogy agyon van tartósítva, főként sóval, így aztán nem véletlen, hogy nem bomlik le. Apropó, azt tudtátok, hogy sz@r van a húspogácsában? Lehet, hogy nem mindegyikben, de nagy eséllyel igen sokban? És azt, hogy volt már aki belehalt 1 hamburgerbe, mert az ürüléktől E-Coli fertőzött volt a hús??? És miután ez bebizonyosodott a gyártó még 2 hétig nem hívta vissza azt a hússzállítmányt? És a per még mindig folyik…Biztos sokan mondjátok, hogy ez lehetetlen, hisz meg kell felelni mindenféle higiéniai körülményeknek, meg az EU-s meg amerikai szabványoknak bla bla bla…persze, de kérdem én, ezek a szabványok mit tesznek akkor, amikor a vágóhídon az éppen frissen alkalmazott, nem túl gyakorlott kolléga véletlen átszaggatja a beleket és a tartalmuk rámegy a húsra??? És, hogy ez milyen ritkán, avagy gyakran fordul elő? Nos az ott dolgozók, vagy éppen ex dolgozók nyilatkozatai szerint napi szinten…és mi van azzal a hússal, amit átmosnak klórral meg ammóniával, hogy fertőtlenítve legyen??? Az fincsi lesz majd elfogyasztva, az tutti 🙂
És ha azt hiszitek ezt én találtam ki, akkor nézzétek meg azt a videot és az összes többit, és mielőtt átlépnétek a meki ajtaját mérlegeljetek! Apropó: azt tudtátok, hogy Svájcban már nincs Meki, és Oroszországól is kipaterolják őket? Mert nem feleltek meg bizonyos elvárásoknak, és pénzzel szerették volna ezt kiegyenlíteni, csak nem dőltek be nekik…
De a hús mellett ott van még a másik igen érdekes alkotóelem, a hamburgerpogácsa, ami egyszerűen nem lesz penészes, bármit is csinálsz vele. Egy zacskóban tartott paleo “kenyér” 2 napon belül penészes, a klasszikus bolti kenyerek pedig 1-2-3 nappal bírják tovább, összetételük függvényében. Hogy lehet akkor, hogy a hambi pogácsa egyszerűen sosem penészedik meg??? Lehet, hogy valójában nem is kenyér???…nos elég valószínű, hisz még a penésznek sem kell…bezzeg az embernek, aki szombaton vagy vasárnap családi programként éli meg a mekis kiruccanást, és a gyerekeket is feltankolja egy jó nagy adag ízfokozóval, tartósítószerrel és műanyaggal.
Az ember jóízűen falatozza a hamburgert, de ha az egyébként kenyeret evő kutyájának macskájának adná a hamburger pogácsát, akkor az egy-két szaglás után hátat fordítana neki, mert az állat ösztöneit nem tudják becsapni holmi ízfokozókkal meg glükózszirupokkal. És ha valaki a fejébe venné, hogy otthon elkészíti a mekis hamburgerpogácsát, akkor íme az összetevők:
Dúsított liszt (fehérített búzaliszt, maláta liszt, niacin, csökkentett mennyiségü vas, tiamin mononitrát, riboflavin, folsav, enzimek), víz, fruktóz- glükóz kukorica szirup, cukor, élesztő, szójabab olaj és / vagy részlegesen hidrogénezett szójabab olaj, tartalmaz 2 %-ot vagy kevesebbet a következők közül: só, kalcium-szulfát, kalcium-karbonát, búzasikér, ammónium-szulfát, ammónium-klorid, tészta kondicionálók (nátrium-sztearoil laktilát, datem, aszkorbinsav, azodikarbonamid, mono-és digliceridek, etoxilált monogliceridek, monokalcium foszfát, enzimek , guar gumi, kalcium-peroxid, szójaliszt), kalcium és nátrium-propionát (tartósítószer), szója lecitin.
Jó étvágyat hozzá :-)!
Én inkább egy jó kesudióval dúsított csokis muffint készítettem 🙂
A receptét katt paleo “nutella” receptjére és adjatok hozzá 2 tojást, egy kis vizet, hogy legyen könnyen keverhető az állaga, vágjatok bele bármilyen magfélét vagy diófélét, 1kk szódabikarbónát, adagoljátok muffin papírba és mehet a sütőbe. A folyékony csokis belsőért 160 fokon 15-20 percig süssétek, a szilárdabb, de nem száraz állagért 25-30-at.
P.S. Elindult az első Cukormentes játék!!!! Nyerj két főre szóló vacsorát a Papírtigris étterembe!
Katt, Lájk, Megoszt! Részletek a Cukormentesen!Játssz, ne hagyd ki!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: