Végre beköszöntött a nyár, már azt hittem sosem bújhatok bele a nyári ruháimba…és reménykedem, hogy nem csak pár napig tart…A kánikula hangulata azonnal “terasz” ingert váltott ki az agyunkban, így a reggeli tea és mango lassi falatok után eldöntöttük, hogy elmegyünk és reggelizünk egyet teraszon:-). Eli gyorsan meg is nézte az opciókat, mert ugye nincs bőségzavar reggelizőhelyeket illetően, és egy a Dining Guide által ajánlott Pozsonyi úti helyre mentünk. Nagyon szimpatikus volt a hely, hisz eleve tele volt a terasz, ami önmagáért beszél, másrészt meg kellően választékos volt a reggeli kínálatuk, akkor is, ha paleosként az ember bukja a croissant meg a brióst.
Ki is néztem gyorsan a ham and eggs verziót (bár meg kell mondjam, voltak bőven fenntartásaim a sonkát illetően, de úgy voltam vele, hogy adok nekik egy esélyt). Eli bundáskenyeret választott tejeskávéval, amint mondtam, ő továbbra is paleo light életmódot folytat (saját definíciója szerint:-). Miután olyan 15 percet vártunk arra, hogy egyáltalán megkérdezzék, hogy miért ültünk le, végre elkezdtünk reménykedni, hogy mégsem kopik fel az állunk :-). No de nem volt ennyire egyszerű a dolog, az új szakácsuk nem volt a helyzet magaslatán, így mindketten hideg reggelit kaptunk, sőt én 3 helyett csak 2 tojást :-(. Mondanom sem kell, hogy nem volt nagy az örömünk…elvégre, ha már sokat vártunk, akkor jól esett volna valami olyat kapni, ami ha nem is vesz le a lábunkról, de legalább megfelel a meleg villás reggeli fogalmának.
Nem tudom ti mit tettetek volna hasonló helyzetben, de mi nem hagytuk szó nélkül. Nem volt sem hangoskodás sem csúnya megjegyzés, de szóvá tettük az elmaradt tojást, meg azt is, hogy az étel sajnos hidegen érkezett. Volt már ilyen máshol is, de különösebben nem foglalkoztak a vendég (mármint mi) visszajelzésével, így aztán többet nem mentünk oda, és nem is fogunk. Itt azonban mégis kellemesen csalódtunk. A felszolgálónk nem csupán elnézést kért mind a ház, mind a szakács nevében, de ragaszkodott hozzá, hogy az ételeket ne fizessük ki. Hozzá is fűzte, hogy inkább adjunk nekik még egy esélyt, és menjünk még vissza :-). Bár az élmény hatására egyáltalán nem terveztünk újra elmenni erre a helyre, mégis visszamegyünk majd, hisz bár a konyha nem volt a helyzet magaslatán, ügyfélközpontúságból mégis 5-öst kapnak :-).
Egyéb tanulságok a mai napra: ha a paleo szerint táplálkozol, akkor jobb ha elkerülöd a ham and eggs-et reggeliként, mert valószínűleg igen kevés olyan hely lehet (ha egyáltalán van), ahol jó minőségű sonkát használnak hozzá. Jobb ha megkíméled magad a gépsonka látványától is :-). Ha tejeskávét innál, és teszem azt, bevállalnád a szójatejet hozzá, akkor is légy résen, mert a legtöbb szójatej cukrot is tartalmaz…de nem mindegyik, szóval akár mákod is lehet :-). Ilyenkor, ha nem bírsz ellenállni egy tejeskávénak, akkor a hagyományos kávézók által kínált dobozos tehéntejet ajánlom, mintsem a szójatejet (hacsak nem vagy allergiás a tehéntejre), mert a szójatej egy az egyben mesterséges ital egyrészt, másrészt pedig a szója nem egészséges, de erre egy hosszab lélegzetvételű írást szánok majd :-).
És végezetül, ne dőlj be a Dining Guide-nak! Az nem nekünk szól, hanem a külföldieket hivatott csalogatni…
Ebédre viszont már itthon kerítettünk sort, én pedig újra kísérleteztem a hús-gyümölcsszósz kombóval, és ezúttal is nagyon nagy siker aratott. Marhasteaket sütöttem roston színes borskéregben és hozzá vörösboros-csilis szilvamártást készítettem…nos hát öndícséret gyalázat tudom, de ez akkor is isteni finom lett 🙂 A receptjét megtalálod a Cukormentesen!
P.S. Katt a Cukormentesre a folyamatosan frissülő paleo receptekért, edzéstippekért! Légy képben, ne maradj le semmiről! Like!!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: